Vállalati szemmel

Az egyetemen tanult meg igazán tanulni

Gellén Ágnes mesterdiplomás villamosmérnök, öt éve dolgozik a Nokiánál. Szoftverfejlesztőként kezdte, három éve architect pozícióba emelték ki.

"Hogy CSöPPENTÉL IDE?"

A hivatásom lett a hobbim.

A versenyszféra már nyitott a női informatikusokra

A navigációs szoftvereiről ismert, de ma már az autóiparhoz is legalább annyira köthető, közel ezer főt foglalkoztató NNG munkatársainak több mint 20 százaléka nő.

Az INDIAI TITOK

Több ismert nemzetközi cégnél is dolgozik Indiából származó női szakember műszaki területekért felelős felsővezetőként. Egyikük éppen Magyarországon. Amrita Gangotra jelenleg a Vodafone Hungary műszaki vezérhelyettese.

NŐK AZ IT MENEDZSMENTBEN

Milyen az, amikor női vezető diktálja a tempót a szoftverfejlesztőknek? Erről sok-sok pozitívumot tudnak mesélni az Ericssonnál.

Tippek a sikerhez

Az eredményes szakmai karrierhez nem csak a diplomára van szükséged. Jól jöhet néhány tanács azoktól, akik tapasztalatból beszélnek.

A szoftverfejlesztő NNG-nél minden ötödik munkatárs nő

Kreatívak, merészek, látják a folyamatot és átlátják a részleteket – ezeket tartják a női programozók előnyeinek az NNG-nél. Az elmúlt években létszámában is gyorsan gyarapodó magyarországi szoftvercég egyik legutóbbi álláskampányában már kimondottan női alkalmazottakat keresett a műszaki területekre.

Multinacionális tapasztalatok

Az Ericsson Magyarország azon vállalatok közé tartozik, ahol a hazai átlagot meghaladó arányban találhatóak műszaki végzettségű nők. A vállalat kutatás-fejlesztési és támogató központjában – talán a véletlennek, talán a svédországi anyavállalat kultúrájának köszönhetően – a munkatársak közel 10 százaléka nő.

Milyen a nő, ha geek?

Nem kockás, az biztos. Leginkább olyan, mint a nem geek.

Informatika – női kreativitással

Van olyan munka, amit kizárólag férfiak tudnak elvégezni?

Értelmes szabadság egy mérnökcégnél

„Kétféle embertípus van, az egyik az összképet nézi, a másik szeret elmélyülni egy-egy témában. Természetesen itt sem lehet általánosítani, de a nők között talán nagyobb arányban vannak az összképet nézők, mint a férfiak között”

Az ITSH-nál nem bánják a műszaki pálya elnőiesedését

A cégnél nem bánják, hogy a műszaki területek elnőiesednek sőt. Véleményük szerint a női gondolkodás, a feladatok kezelése, a munkához való hozzáállásuk nagyban különbözik a férfiakétól. Nagy szükség van az eltérő szemléletre, a pozitív gondolkodásra, az ügyfélkezelést is gyakran a hölgyek látják jobban el, türelmesebbek, megértőbbek.

Női előnyök a férfias IT-világban

A technológiai ipar gyors fejlődése állandósította az ágazatban a munkaerőhiányt. Az állások mind nagyobb részét tölthetik be a nők, akik előtt több követendő példa is áll. Nők írták az első programokat az amerikai kormány számítógépeire, és hosszú évek óta nő tölti be a világ egyik vezető IT-cégének az első számú technológiai vezetői posztját.