Vállalati szemmel

Tippek a sikerhez

Az eredményes szakmai karrierhez nem csak a diplomára van szükséged. Jól jöhet néhány tanács azoktól, akik tapasztalatból beszélnek.

A szoftverfejlesztő NNG-nél minden ötödik munkatárs nő

Kreatívak, merészek, látják a folyamatot és átlátják a részleteket – ezeket tartják a női programozók előnyeinek az NNG-nél. Az elmúlt években létszámában is gyorsan gyarapodó magyarországi szoftvercég egyik legutóbbi álláskampányában már kimondottan női alkalmazottakat keresett a műszaki területekre.

Multinacionális tapasztalatok

Az Ericsson Magyarország azon vállalatok közé tartozik, ahol a hazai átlagot meghaladó arányban találhatóak műszaki végzettségű nők. A vállalat kutatás-fejlesztési és támogató központjában – talán a véletlennek, talán a svédországi anyavállalat kultúrájának köszönhetően – a munkatársak közel 10 százaléka nő.

Milyen a nő, ha geek?

Nem kockás, az biztos. Leginkább olyan, mint a nem geek.

Informatika – női kreativitással

Van olyan munka, amit kizárólag férfiak tudnak elvégezni?

Értelmes szabadság egy mérnökcégnél

„Kétféle embertípus van, az egyik az összképet nézi, a másik szeret elmélyülni egy-egy témában. Természetesen itt sem lehet általánosítani, de a nők között talán nagyobb arányban vannak az összképet nézők, mint a férfiak között”

Az ITSH-nál nem bánják a műszaki pálya elnőiesedését

A cégnél nem bánják, hogy a műszaki területek elnőiesednek sőt. Véleményük szerint a női gondolkodás, a feladatok kezelése, a munkához való hozzáállásuk nagyban különbözik a férfiakétól. Nagy szükség van az eltérő szemléletre, a pozitív gondolkodásra, az ügyfélkezelést is gyakran a hölgyek látják jobban el, türelmesebbek, megértőbbek.

Női előnyök a férfias IT-világban

A technológiai ipar gyors fejlődése állandósította az ágazatban a munkaerőhiányt. Az állások mind nagyobb részét tölthetik be a nők, akik előtt több követendő példa is áll. Nők írták az első programokat az amerikai kormány számítógépeire, és hosszú évek óta nő tölti be a világ egyik vezető IT-cégének az első számú technológiai vezetői posztját.